Vrachtwagens van Scania

Vrachtwagens van Scania 4.00/5 (80.00%) 4 votes
Scania heeft een aantal Truckseries op de markt welke interessant zijn om wat aandacht aan te besteden.

Scania heeft de P-serie, de G-serie, de R-serie, de V8 en de Scania Streamline. Dit zijn stuk voor stuk mooie vrachtwagens.

 

p serie scaniaScania P-serie

De P-serie is een vrachtwagen welke compact is en perfect inzetbaar is voor distributiezaken. De Scania P-serie heeft sterke kenmerken zoals licht in gewicht wat scheelt in de kosten en brandstofverbruik en door zijn compacte afmeting is hij makkelijk manoeuvreerbaar wat een uitkomst biedt in kleine en smalle straatjes. De P-serie is ook ideaal voor korte afstand transporten waarbij de chauffeur vaker in en uit moet stappen. De Scania P-serie is leverbaar in 5 formaten waarvan 3 slaapcabines, een dag cabine en een korte cabine. Alle 5 cabines zijn zo ontworpen dat ze maximaal comfort kunnen bieden aan de chauffeur. Alle Scania P-series worden geleverd met motoren welke voorzien zijn van een hoog koppel. De sterkste motor in de P-serie heeft 420 pk aan boord.

De korte cabine geeft het voordeel dat er een extra groot laadruim beschikbaar is en scheelt weer gewicht. Ook een korte cabine geeft extra voordeel in kleine straten en verkort de draaicirkel. De Scania P-serie is hypermodern en uitgerust met de laatste snufjes. Zo is er bijvoorbeeld een Driver support hulpsysteem welke een persoonlijke coach is voor de chauffeur. In dit systeem wordt weergegeven of de rijstijl aangepast zou kunnen worden om efficiënter te kunnen gaan rijden.

scania g-serieScania G-serie

De Scania G-serie biedt meer ruimte, meer vermogen en meer comfort. De Scania G-serie is beter geschikt voor lange afstanden en bezorgt de chauffeur een hoger comfortniveau. Alle modellen binnen de G-serie zijn leverbaar als trekker of bakwagen. Ook de Scania G-serie is leverbaar met 5 verschillende cabines waaronder 3 slaapcabines, een dagcabine en een korte cabine welke extra veel voordeel biedt het het manoeuvreren in kleinere straten. Scania heeft zelf een 480 pk sterke lijnmotor beschikbaar voor de G-serie. Voldoende kracht op on- en offroad trajecten.

De Scania G-serie is ook verkrijgbaar met Scania Opticruise. Scania Opticruise is een volledig herziene schakelstrategie waarbij het koppelingspedaal automatisch bediend wordt. De chauffeur heeft nu de keuze om de koppeling zelf te bedienen of dit via de Opticruise te laten verlopen.

scania r-serieScania R-serie

De Scania R-serie is het paradepaardjes van de vrachtwagens. De Scania R-serie is onderworpen aan de allerhoogste eigen op het gebied van brandstofverbruik, betrouwbaarheid en genot voor de chauffeur. De volledig vernieuwde vormgeving aan zowel de binnen- als buitenkant zijn een lust voor het oog. Het interieur is luxe afgewerkt met hoogwaardige materialen. Er is zeer veel comfort voor de chauffeur aanwezig wat deze vrachtwagen uitermate geschikt maakt om lange internationale afstanden mee af te leggen.

Ook bij de Scania R-serie zijn alle innovatieve snufjes aanwezig zoals de Scania Opticruise, welke automatisch voor u koppelt, een de chauffeursondersteuning welke de chauffeur diverse tips geeft om de reis efficiënter af te kunnen leggen.

scania v8Scania V8-serie

De Scania V8-serie heeft een 730 pk sterke V8 motor welke ongekend veel kracht kan leveren, ook bij een laag toerental. De onuitputtelijke kracht kan ingezet worden in zware omstandigheden. Bij zware belading en een lastige hellingshoek heeft de V8 geen problemen om te versnellen. De V8 heeft een uitstekend bedrijfszekerheid en is zeer betrouwbaar te noemen.

Ook is er aan het brandstofverbruik gedacht want de Scania V8 is bijzonder zuinig te noemen. Afhankelijk van de lading en de route die u moet rijden is de Scania V8 wellicht nog de beste keuze. Uiteraard voldoet de nieuwe motor aan de Euro 5 en Euro 6 standaarden. Op emissieniveau is er veel keuze.

De Scania V8 heeft aan de buitenkant een ambitieus karakter. De luchtinlaten zijn met chrome afgewerkt en de koplampen zijn standaard voorzien van Xenon wat zorgt voor een betere verlichting op de weg. Hierdoor hoeft de chauffeur minder inspanning te verrichten in het donker.

Bekijk alle video’s op het Youtube kanaal van Scania.